Lähde tuvasta - Nauti elokuvasta


Nimby       


25.10. - 28.10. 2020

Sunnuntai     klo 16:30 
Maanantai    klo 16:30
Tiistai            klo 19:00
Keskiviikko   klo 19:00


Ikäraja:        Kielletty alle 12 vuotta
Kesto:          1 t 34 min
Liput:           10,00 €
Ohjaaja:      Teemu Nikki
Pääosissa:   Susanna Pukkila, Almila Bagriacik, Mari Rantasila, Antti Reini, Elias Westerberg, Ona Kamu, Jouko Puolanto, Matti Onnismaa 


Lyhyesti:      Tästä ajasta kertova Nimby (lyhenne termistä Not In My Backyard) on pikimusta komedia suvaitsevana itseään pitävien ihmisten suvaitsemattomuudesta. Ohjauksesta vastaa kotimaisen elokuvan kentän anarkistisimpiin ja palkituimpiin tekijöihin lukeutuva Teemu Nikki (Armomurhaaja, tv-sarja Sekasin). Nimby kertoo tästä ajasta ja sen ristiriidoista - ja uskaltaa nauraa aiheille, joille yleensä vain pudistellaan päätä tai joilta suljetaan silmät.


Tapahtumat saavat alkunsa, kun kaupunkilaistunut Mervi vie ensimmäisen kerran tyttöystävänsä Katan maaseudulle vanhempiensa luo. Mervi pelkää, että vanhempien on vaikea suvaita tyttöparia - varsinkin kun Katan äiti on iranilainen ja isä saksalainen - mutta käy ilmi, että perillä Mervillä on itsellään paljon enemmän sulateltavaa. Vanhempien omalaatuinen, avoin rakkausjärjestely, uusnatseihin liittynyt ex-poikaystävä, periuskonnolliset kummivanhemmat ja paikkakunnalle muuttaneiden pakolaisten synnyttämät ristiriidat eivät varsinaisesti helpota vierailua.

Lost Boys


25.10. - 28.10. 2020

Sunnuntai      klo 19:00
Maanantai     klo 19:00
Tiistai             klo 16:30
Keskiviikko    klo 16:30


Ikäraja:          Kielletty alle 18 vuotta
Kesto:            1 t 39 min
Liput:             10,00 €
Ohjaaja:         Joonas Neuvonen, Sadri Cetinkaya
Pääosissa:     .
 
Lyhyesti:      Lost Boys on dokumenttielokuva kadotuksesta ja Kambodžan kaduille kadonneista kolmesta suomalaisesta miehestä. Heistä Jani tunnetaan Reindeerspotting - pako Joulumaasta -dokumenttielokuvan (2010) päähenkilönä ja Joonas sen ohjaajana. Lost Boys -elokuvan päähenkilö on Joonas itse.


Seksin, huumeiden ja kuoleman täyteinen peittelemätön tositarina kertoo siitä, mitä tapahtui kymmenen vuotta sitten, kun rovaniemeläisiä huumeidenkäyttäjiä kuvanneen Reindeerspottingin ensi-iltamenestyksen ikuisia jatkoja viettäneet kaverukset muuttuivat kuolemattomista kuolevaisiksi. Juhlat loppuvat, kun Joonaksen kaverit katoavat ja Jani kuolee väkivaltaisesti Phnom Penhissä, Kambodžassa.
Lost Boys -elokuvassa Joonaksen kamera vie katsojan niin Bangkokin huumaavaan meluun kuin Phnom Penhin öisille kujille, Janin viimeisiin elinviikkoihin sekä tämän katoamisen ja kuoleman jälkeiseen epätoivoiseen etsintään. Mitä kadonneille tapahtui?


Löytyykö vastaus Joonaksen kuvaamista videonauhoista vai jostain, joka on vielä tutkimatta ja kohtaamatta, kuvaamatta ja kertomatta? Onko kaikessa kyse huumeista, naisista ja rahasta, vai johtavatko jäljet johonkin syvemmälle?
Joku tietää jotakin. Joonas etsii ystäviään ja paikallisia naisia, joiden kanssa juhlittiin ja jaettiin se, mitä milloinkin oli jakaa.
Joonaksen on löydettävä oma totuutensa tapahtuneesta huumeiden ja hämärän keskeltä - eikä siellä ole sankareita.

.


.


Tiistai            klo .
Keskiviikko   klo .


Ikäraja:         Kielletty alle 16 vuotta 
Kesto:           2 t 30 min
Liput:            10,00 €
Ohjaaja:       .  
Pääosissa:   .
Lyhyesti:      .
 

Traileri


,


,