Lähde tuvasta - Nauti elokuvasta

Tunturin tarina       


17.01. - 20.01. 2021

Sunnuntai       klo 16:30
Maanantai      klo 16:30
Tiistai              klo 16:30
Keskiviikko     klo 16:30Ikäraja:        Sallittu kaiken ikäisille
Kesto:          1 t 16 min
Liput:           10,00 €
Ohjaaja:      Marko Röhr
Pääosissa:   Luonto


Lyhyesti:      Ennakkonäytöksiä Lapinsuun teatterissa!


Tunturin tarina täydentää Metsän tarinan ja Järven tarinan aloittaman, luonnosta ja ihmisen luontomytologiasta kertovien elokuvien kokonaisuuden.


Tunturin tarina on kuvattu 2019-2020 koko Lapin alueella ja Jäämerellä. Huippusuosioon nousseen luontotrilogian aiemmat teokset ovat olleet erittäin suosittuja; Metsän tarina sai teattereissa 91 298 katsojaa ja Järven tarina 191 339 katsojaa. Päätösosa Tunturin tarina on MRP Matila Röhr Productionsin luontoelokuvatuotannon vaativin projekti. Elokuva saa ensi-iltansa elokuvateattereissa jouluna 2020.


Elokuvan taustakertomus perustuu Antti Tuurin ajatukseen tuntureista nukkuvina jättiläisinä. Tämä on tarinan punainen lanka, joka kuljettaa katsojan läpi vuodenaikojen ja erämaiden kaikkina vuodenaikoina. Elokuvassa valkoiset eläimet kuten naali, lumikko, riekko ja tunturipöllö saavat suuren roolin. Muita keskeisiä "näyttelijöitä" ovat mm. ahma, sopuli, vaivaishiiri, poro, kettu, karhu, lapinpöllö, haukat ja kotkat. Tarina kertoo kuhunkin eläimeen liittyvistä uskomuksista ja tarinoista mutta myös ihmisen suhteesta luontoon ja eläimeen.


Tunturin tarina vie katsojat läpi Lapin erämaiden, aina Pohjoiselle jäämerelle asti, missä tunturit laskeutuvat meren syleilyyn. Se on myyttinen kertomus, jonka tarina alkaa miljardien vuosien takaa, aikakaudelta jolloin maa-planeetan ensimmäiset vuoret syntyivät. Hitaasti vuoret ovat vaeltaneet mannerlaattojen mukana pohjoiseen. Vuosimiljoonat ovat kuluttaneet vuorten huiput ja nostaneet maan pinnalle näkyviksi niiden muinaiset juuret. Nuo juuret ovat Lapin tunturit - maailman vanhimmat vuoret.

Karalahti


17.01. - 20.01.2021

Sunnuntai      klo 19:00
Maanantai     klo 19:00
Tiistai             klo 19:00
Keskiviikko    klo 19:00


Ikäraja:          Kielletty alle 12 vuotta
Kesto:            1 t 57 min
Liput:             10,00 €
Ohjaaja:         Juuso Syrjä
Pääosissa:     

Lyhyesti:      Karalahti-dokumentti on rehellinen kertomus kovapäisestä suomalaisesta selviytyjästä ja kiekkoilijasta, Jere Karalahdesta, joka jakaa mielipiteitä. Elokuvaan on Jeren lisäksi haastateltu yli 50 henkilöä, kuten perhettä, valmentajia, toimittajia, joukkuetovereita, poliiseja, lääkäreitä ja lapsuudenkavereita kotikulmilta Helsingin Tapulikaupungista.


Elokuva paljastaa Karalahden peliurasta ja sen taustoista asioita, joita ei ole kerrottu aiemmin ja näyttää, kuinka Tapulikaupungin pihalätkää rakastavan pikkupojan tie on kulkenut SM-liigasta maailman kovimpaan ammattilaisliigaan NHL:ään ja äärettömän kuluttavaan KHL:ään.


Solar Filmsin tuottaman elokuvan on ohjannut Juuso Syrjä

.


.

.

Ikäraja:         Kielletty alle 7 vuotta 
Kesto:           1 t 26 min
Liput:            10,00 €
Ohjaaja:       .  
Pääosissa:   .

Lyhyesti:      .
 

Traileri


,


,