Lähde tuvasta - Nauti elokuvasta

Tunturin tarina       


28.02. - 01.03. 2021

Sunnuntai      klo 16:30
Maanantai     klo 16:30


Ikäraja:        Sallittu kaiken ikäisille
Kesto:          1 t 16 min
Liput:           10,00 €
Ohjaaja:      Marko Röhr
Pääosissa:   


Lyhyesti:      Tunturin tarina täydentää Metsän tarinan ja Järven tarinan aloittaman, luonnosta ja ihmisen luontomytologiasta kertovien elokuvien kokonaisuuden.
Tunturin tarina on kuvattu 2019-2020 koko Lapin alueella ja Jäämerellä. Huippusuosioon nousseen luontotrilogian aiemmat teokset ovat olleet erittäin suosittuja; Metsän tarina sai teattereissa 91 298 katsojaa ja Järven tarina 191 339 katsojaa. Päätösosa Tunturin tarina on MRP Matila Röhr Productionsin luontoelokuvatuotannon vaativin projekti. Elokuva saa ensi-iltansa elokuvateattereissa jouluna 2020.


Elokuvan taustakertomus perustuu Antti Tuurin ajatukseen tuntureista nukkuvina jättiläisinä. Tämä on tarinan punainen lanka, joka kuljettaa katsojan läpi vuodenaikojen ja erämaiden kaikkina vuodenaikoina. Elokuvassa valkoiset eläimet kuten naali, lumikko, riekko ja tunturipöllö saavat suuren roolin. Muita keskeisiä "näyttelijöitä" ovat mm. ahma, sopuli, vaivaishiiri, poro, kettu, karhu, lapinpöllö, haukat ja kotkat. Tarina kertoo kuhunkin eläimeen liittyvistä uskomuksista ja tarinoista mutta myös ihmisen suhteesta luontoon ja eläimeen.


Tunturin tarina vie katsojat läpi Lapin erämaiden, aina Pohjoiselle jäämerelle asti, missä tunturit laskeutuvat meren syleilyyn. Se on myyttinen kertomus, jonka tarina alkaa miljardien vuosien takaa, aikakaudelta jolloin maa-planeetan ensimmäiset vuoret syntyivät. Hitaasti vuoret ovat vaeltaneet mannerlaattojen mukana pohjoiseen. Vuosimiljoonat ovat kuluttaneet vuorten huiput ja nostaneet maan pinnalle näkyviksi niiden muinaiset juuret. Nuo juuret ovat Lapin tunturit - maailman vanhimmat vuoret.

Kuka pelkää noitia


28.02. - 01.03.2021

Sunnuntai      klo 19:00
Maanantai     klo 19:00Ikäraja:          Kielletty alle 12 vuotta
Kesto:            1 t 45 min
Liput:             10,00 €
Ohjaaja:         Robert Zemeckis, Lee Grumett
Pääosissa:      Philippe Spall, Josette Simon, Octavia Spencer, Anne Hathaway, Stanley Tucci,

Lyhyesti:      Nuori orvoksi jäänyt poika muuttaa rakkaan isoäitinsä luo Alabamassa sijaitsevaan Demopolisin pikkukaupunkiin. Kun poika ja isoäiti kohtaavat petollisen tyylikkäitä, mutta läpeensä pirullisia noitia, isoäiti kiidättää nuoren sankarimme turvaan upeaan merenrannalla sijaitsevaan lomakohteeseen. Valitettavasti he kuitenkin saapuvat hotelliin juuri samalla hetkellä kuin Kaiken Maailman Mahtava Ylinoita, joka on kutsunut noidat ympäri maailman toteuttamaan pahanilkisiä suunnitelmiaan.

.


.

.

Ikäraja:         Kielletty alle 7 vuotta 
Kesto:           1 t 26 min
Liput:            10,00 €
Ohjaaja:       .  
Pääosissa:   .

Lyhyesti:      .
 

Traileri


,
,